Skal du holde 18-års fødselsdag?

Står du overfor enten at skulle holde din egen 18-års fødselsdag eller arrangere en andens, så kommer her en række gode råd til, hvordan du får skabt en uforglemmelig fest. En 18 års fødselsdag er nemlig en vigtig fest i livet, der fejrer overgangen fra barn til voksen, og derfor må du gerne gøre lidt ekstra ud af netop denne fest.

Start med gæstelisten

Gæstelisten bestemmer hvilken slags fest, der skal holdes. Hvis det udelukkende er en familiefest, er det en anden fest, der skal arrangeres, end hvis det er for en flok 18-årige. Når det er en 18 års fødselsdagsfest, der skal arrangeres, kan det være en ide at overveje to fester; både en for familie og en for venner. Det kan også være en fest for familien om dagen og for vennerne om aftenen – på den måde behøves der nemlig kun at blive pyntet op én gang.

Har du overvejet en temafest?

En temafest er altid en god og sjov ide. Når du skal finde på et tema til en 18 års fødselsdag, kan du tænke på, om der er nogen af fødselarens hobbyer, som kan være udgangspunkt for et tema. Det kan være, at de godt kan lide at være kreative med hænderne, og I derfor skal male keramik til festen, eller måske danser fødselaren, og derfor kommer nogen og giver alle gæsterne en sjov dansetime.

En temafest er med til at vise, hvem fødselaren er, og derudover er det også altid sjovt med et tema, når man skal finde pynt til festen. At arrangere ud fra et tema gør nemlig, at festen hurtigt virker meget mere gennemført, end hvis man bare holdt en almindelig fødselsdagsfest.

Husk masser af pynt

En 18 års fødselsdagsfest må gerne være ekstravagant, og hvad gør den mere ekstravagant end en masse pynt? Pynt til 18 års fødselsdagsfest kan være alt fra folieballoner til lyskæder til serpentiner, bannere og konfetti. Pynten er med til at sætte stemningen for festen og er med til at give en gennemført feststemning.

Mad er noget, gæsterne husker

Næstefter pynt er maden det vigtigste. Til fester er det nemlig maden, som vi oftest mødes op, og god mad kan skabe lange, hyggelige stunder. Hvis du netop ønsker dette, kan det være en ide at servere tapas eller lave en grillbuffet. Dette er nemlig alt sammen mad, som man hygger omkring, og hvor middagen godt kan trækkes lidt i langdrag. Er ønsket i stedet, at maden bare skal overstås og udelukkende er til for at mætte, så er pizzaer eller burgere en bedre ide.

Tænk over, hvordan gæsterne skal sidde. Er der plads til, at alle sidder i et rum, eller sidder de rundt omkring i små grupper? Begge dele kan fungere alt efter, hvad der serveres. Serveres der fin 3-retters fungerer det bedst, at alle sidder i samme rum, men er det grillbuffet eller tapas er der mere tendens til at gå rundt og slå sig ned forskellige steder, og derfor behøves der ikke nødvendigvis faste pladser til sådan en menu.

Det vigtigste, når der arrangeres en 18-års fødselsdag, er, hvad fødselaren ønsker. Det er nemlig dennes fest og fejring af første skridt ind i voksenlivet.